Elektroprivreda HZHB i Aluminij potpisali sporazum: Dug u 48 rata

Bez autora
Sep 15 2014

Elektroprivreda HZHB i Aluminij Mostar konačno su riješili problem težak više od 100 miliona KM. Uprave su ovih dana potpisale sporazum o otplati duga koji bi federalna Vlada trebala odobriti u utorak na sjednici u Mostaru.Prema sporazumu, dug će se otplaćivati u 48 rata, a već je uplaćena prva rata od oko 18 miliona KM. EP HZHB je pristala na ovakav sporazum jer je Aluminij pokazao dobru volju, te može plaćati kako tekuće fakture, tako i rate.

Elektroprivreda HZHB i Aluminij potpisali sporazum: Dug u 48 rataElektroprivreda HZHB i Aluminij Mostar konačno su riješili problem težak više od 100 miliona KM.

Kako piše mostarski Dnevni list, pozivajući se na izvore bliske ovim preduzećima, uprave su ovih dana potpisale sporazum o otplati duga koji bi federalna Vlada trebala odobriti u utorak na sjednici u Mostaru. Prema sporazumu, dug će se otplaćivati u 48 rata, a već je uplaćena prva rata od oko 18 miliona KM.

EP HZHB je pristala na ovakav sporazum jer je Aluminij pokazao dobru volju, te može plaćati kako tekuće fakture, tako i rate.

Do poboljšanja stanja u Aluminiju, koji je bio pred propasti prije samo nekoliko mjeseci, došlo je nakon uspostave nove uprave i povećanja cijene aluminija na svjetskom tržištu. Dnevni list piše i kako iz Vlade neće praviti probleme oko odobravanja sporazuma o dugu, jer se radi o dogovoru koji je postignut između Aluminija i Elektroprivrede HZHB.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik